Advertentie
Mijn moeder en haar zoon

Mijn moeder en haar zoon

4
Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0
In Mijn moeder en haar zoon staat Marius Beeke centraal, een zwijgzame jongen die de wereld nieuwsgierig in zich opneemt: de nieuwbouwwijk die om hem heen ontstaat, het rumoerige winkelcentrum, het handjevol mensen dat hem omringt – en vooral zijn moeder. In haar opmerkelijke taalgebruik openbaart zij de aard en het wezen van de wereld aan iedereen die haar pad kruist, en vooral aan Marius. Haar aandeel in het reilen en zeilen van de wereld is volgens haarzelf van onschatbare waarde. Maar ze weet zeker dat haar zoon haar dankzij haar uitstekende opvoeding later zal overtreffen. In de tussentijd groeit Marius op in een lichtelijk vervreemdende sfeer. Hij komt zelf niet één keer aan het woord, hij kijkt en luistert terwijl de drang in hem steeds groter wordt om het kwetsbare in de samenleving – vooral zijn moeder – te beschermen.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Laatste editie
06 juni 2018
ISBN
9789028427389 , 9789028443075
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

Soepel, transparant verhaal met inhoud

door: Guy Doms
“De kramp in mijn buik wordt steeds erger. Mijn moeder is weg, ik zal haar nooit meer vinden. Bij die gedachte bereikt de pijn een hoogtepunt en komt tot uitbarsting. Een diepe, allesverzengende scheut slaat door me heen.”


Marius Beeke is de zoon, een eerder introverte, zwijgzame jongen met een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook