Mijn naam is Leon
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 9 4 21 3 7 2 0 1 0

Mijn naam is Leon

37

Gelezen 41 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 19 Favoriet 1 Recensies 7
Literatuur & Romans Lijsten 2   Topics 0
De depressieve en verslaafde Carol woont met haar zoontje Leon in een kleine sociale huurwoning in een achterstandswijk van Londen. Ze is nauwelijks in staat om een moeder te zijn voor de negenjarige Leon, en hij is er helemaal aan gewend om voor zichzelf en voor haar te zorgen. Eigenlijk zijn hun rollen omgedraaid, en dat neemt alleen maar toe als zijn jongere broertje Jake wordt geboren.
Terwijl Carol niet meer uit bed wil komen, leert Leon met vallen en opstaan hoe je een pasgeboren baby moet verzorgen. Hij verschoont Jake, geeft hem de fles en brengt hem in slaap. Leon wil maar één ding: dat ze samen blijven - maar de kinderbescherming heeft daar andere ideeën over. Mijn naam is Leon is een aangrijpend verhaal over de onvoorwaardelijke liefde van een kind voor zijn moeder en pasgeboren broertje.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
23 maart 2017
Laatste editie
23 maart 2017
ISBN
9789023455592 , 9789023455585


Boekinformatie wijzigen


Recensies (7)

Keuze van de redactie

Hartverscheurend debuut over racisme, familie en liefde

door: Suzan Voncken 1 reactie 1 like

De negenjarige Leon is in de zevende hemel wanneer zijn broertje Jake geboren wordt. Dat hij erg veel voor hem moet zorgen, is misschien vermoeiend, maar maakt hem weinig uit. Totdat andere mensen voor hen beslissen dat ze beter niet bij hun moeder kunnen wonen en ze in een pleeggezin geplaatst...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mijn naam is Leon

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken