Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Naar het paradijs
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 96 4 165 3 129 2 49 1 15

Naar het paradijs

454

Gelezen 498 Aan het lezen 76 Wil ik lezen 711 Favoriet 28 Recensies 19
Literatuur & Romans Artikelen 7 Newsroom 1 Lijsten 6 Spots 4   Topics 0

In 1893 maakt New York in een fictief Amerika deel uit van de Vrije Staten waar mensen ogenschijnlijk mogen liefhebben wie ze willen. De jonge telg van een voorname familie verzet zich tegen zijn gearrangeerde verloving met een geschikte kandidaat; hij voelt zich meer aangetrokken tot een charismatische maar onbemiddelde muziekleraar.

In het door de aidsepidemie geteisterde Manhattan van 1993 woont een jonge Hawaiiaanse man samen met zijn veel oudere, rijkere partner, voor wie hij zijn moeilijke jeugd en het lot van zijn vader verzwijgt.

En in 2093, in een wereld die wordt verscheurd door pandemieën en die zucht onder een totalitair regime, probeert de kwetsbare kleindochter van een gerenommeerde wetenschapper zich zonder hem door het leven te slaan - en antwoord te vinden op de vraag waar haar man zo vaak stilletjes naartoe verdwijnt.

Samen vormen deze drie delen een fascinerende, ingenieuze symfonie waarin terugkerende details en thema's elkaar versterken: een herenhuis aan Washington Square Park in Greenwich Village; ziektes en behandelingen die een afschuwelijke tol eisen; rijkdom en armoede; sterk versus zwak; rassenvraagstukken; de betekenis van familiebanden en nationaal bewustzijn; de gevaarlijke hoogmoed van machthebbers én van opstandelingen; het verlangen naar een plek in een aards paradijs en het groeiende besef dat zo'n plek niet kan bestaan. Want wat niet alleen de personages, maar ook deze verschillende versies van Amerika verenigt, is dat ze worstelen met de eigenschappen die ons menselijk maken: angst, liefde, schaamte, afhankelijkheid, eenzaamheid.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Inger Limburg Lucie van Rooijen
Aantal pagina’s
640
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Eerste editie
11 januari 2022
Laatste editie
13 januari 2022
ISBN
9789046828960 , 9789046828977 , 9789046831298
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door ilimburg
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (19)

Keuze van de redactie
Sigried Hebban Recensent

De mens verandert nooit

door: Sigried 2 reacties 4 likes ebook

Na de bestseller Een klein leven werd reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe roman van Hanya Yanagihara. Naar het paradijs lost de hooggespannen verwachtingen in, maar wel op een totaal andere manier dan de meeste lezers zullen denken. Hoewel het opnieuw een controversieel werk is, is het behalve...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Naar het paradijs

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken