Advertentie
9789046817551_VCOVR

Notities uit de jungle

69
Rank 6214 Gelezen 78 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 108 Favoriet 11 Recensies 2
Literatuur & Romans Top25's 1   Topics 0

In 1950 vindt Norton Perina tijdens een antropologische expeditie naar een afgelegen eiland in Micronesië de verloren gewaande primitieve stam waarnaar hij op zoek was. Bovendien ontdekt hij er in de buurt een groep mensen die in bomen wonen. Ze blijken van een ongelooflijke ouderdom te zijn en in toenemende mate seniel. Omdat hij de kans op eeuwig leven niet wil missen, doodt hij een van de schildpadden, wier vlees de bron tot lang leven lijkt te zijn, en neemt die mee naar Amerika. Zijn onderzoek maakt Perina wereldberoemd en levert hem zelfs een Nobelprijs op. Maar het komt hem duur te staan. Al snel verliest hij controle over zijn eigen leven, met desastreuze gevolgen.

Een pupil redigeert deze autobiografie van Perina. In poëtische taal tovert hij een sprookjeseiland vol gruwelijke belevenissen. Dat hij een onbetrouwbare verteller is maakt het spannend tot de laatste bladzijde.

'Fascinerende, wonderbaarlijke en schokkende roman met veel oog voor detail.' Paul Theroux

'Een ware triomf.' Press Association

'Beangstigend vreemd maar uiterst overtuigend.' Sarah Waters

'Een meeslepende, intelligente en compromisloze roman die misleidt en verontrust.' The Independent

Genre
Literatuur & Romans
Oorspronkelijke titel
The People in the Trees
Aantal pagina’s
480
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Laatste editie
06 januari 2015
ISBN
9789046817551 , 9789046817568 , 9789046821473
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Ellen IJzerman (prowisorio) Hebban Recensent

Meer bodem met voetnoten

Hanya Yanagihara heeft de Amerikaanse arts Daniel Carleton Gajdusek als inspiratie gebruikt voor haar hoofdpersoon in Notities uit de jungle, dr. Norton Perina. Gajdusek won in 1976 (de helft van) de Nobelprijs voor de Geneeskunde voor zijn onderzoek naar de ziekte kuru. Hij leefde lange tijd in Nieuw Guinea, bij de Fore waar de ziekte veel voorkwam. Hij kwam tot de conclusie dat kuru werd...


Lezersrecensies (1)

Wetenschap of fantasie

door: Jos Kunze 1 like
Yanagihara is een chef-kok die een wonderbaarlijke schotel weet klaar te maken van een aantal schijnbaar onmogelijke ingrediënten: magisch schildpadvlees, pedofilie, een behoorlijk onaardig hoofdpersoon en twee tamelijk onbetrouwbare vertellers. Hoewel soms wat aan de trage kant is haar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook