New Yorkse nachten
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 0 3 0 2 2 1 0

New Yorkse nachten

3

Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0

New York na de aanslagen van 11 september 2001. Terwijl de stad zich herstelt van de schok, duiken nieuwe ambities op. In het nachtleven ontmoeten allerhande arrangeurs elkaar in de schaduwzone tussen wet en misdaad. Nachtman, een wat mysterieuze drop-out en voortijdige rentenier, observeert hoe diverse intriges door elkaar lopen en probeert de nieuwe toestand in de stad te ontcijferen aan de hand van relaties die hij aanknoopt in trendy nachtclubs waar de diverse élites samenkomen. Naarmate hij vordert in zijn opzoekingen, worden ook zijn eigen motiveringen geleidelijk duidelijk. Op zijn zoektocht ontmoet hij een kleurrijke reeks New Yorkse personages, die elk op hun manier typisch zijn voor de stad maar toch ook individueel in hun excentriciteiten. Opgevat als een mozaïek waarin de stad zelf aan het woord komt bij monde van haar meest diverse bewoners, laat de actie de lezer kennis maken met New Yorks échte buurten, van de glitter van Fifth Avenue penthouses in Manhattan tot de duistere onveiligheid van Red Brooklyn, via downtown en Chinatown. De ontcijfering van de nachtelijke stad loopt uiteindelijk ook via de verrassende psychologie van de personages, zodat het verhaal nooit ééndimensionaal wordt. Geschreven als een eigenzinnige detective, is het verhaal ook een ode aan New York, even cynisch, humoristisch én groots als de stad zelf.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Uitgeverij Elmar B.V.
Eerste editie
01 januari 1900
Laatste editie
04 december 2006
ISBN
9789056176488 , 9789085530121
Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie

Waar gaat dit heen?

door: Jeroen Beghin 1 like

Herman Portocarero woonde als diplomaat in verschillende steden over de hele wereld. Eén daarvan was New York, waar hij zijn hart verloor. Hij kent de stad door en door, en dat is te merken als je New Yorkse nachten leest, waarvoor Portocarero de Hercule Poirot-prijs 2006 won.


New Yorkse nachten...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: New Yorkse nachten

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken