Niemand zoals hij
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 27 4 62 3 42 2 3 1 0

Niemand zoals hij

134

Gelezen 140 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 183 Favoriet 7 Recensies 29
Literatuur & Romans Artikelen 8 Newsroom 2 Lijsten 1 Spots 5   Topics 0

‘Niemand zoals hij’, de debuutroman van Lucia van den Brink, is een ontroerend verhaal over de reis van een eenzame kleindochter op zoek naar haar opa, vol karate en origami. Renke heeft haar opa Pieter al een tijd niet gezien als ze op een dag pakketjes van hem ontvangt, met Post-its, origami kraanvogels en dagboekfragmenten. Opa Pieter is naar Japan vertrokken nadat hij gediagnosticeerd was met de spierziekte ALS. Waar Renke alle tijd van de wereld heeft, weet hij dat zijn dagen geteld zijn. Hij probeert er het beste van te maken en wil karatetraining volgen bij zijn vriend Yamada. Doordat hij langzaamaan afscheid moet nemen, krijgt de schaduwzijde van zijn persoonlijkheid soms de overhand. Als Renke haar baan verliest, reist ze opa achterna in een ultieme poging hem nog te leren kennen. In Nederland was ze dagelijks bezig met het delen van haar leven op haar blog en socialmediakanalen, maar tijdens haar reis komt ze er juist achter dat niet alles te delen valt. Hoe graag ze dat ook wil. ‘Niemand zoals hij’ van Lucia van den Brink is een prachtige, sprankelende roman over de breuklijnen in ieders leven, van een jong en veelbelovend talent.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
21 januari 2020
Laatste editie
21 januari 2020
ISBN
9789026347573 , 9789026347580
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Lucia van den Brink
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (29)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Gelaagd, met mooi in elkaar geweven thema's

door: Marvin O. 3 likes

Renke heeft haar opa Pieter niet veel gezien tijdens haar jeugd. Vaak zag ze hem alleen op haar verjaardag, de laatste twee jaar zelfs helemaal niet meer. Ze is ondertussen twintiger, woont niet meer thuis en heeft een baan. Net op het moment dat ze die baan verliest, ontvangt ze de eerste...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Niemand zoals hij

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken