Advertentie
Nieuwe jongen

Nieuwe jongen

14
Gelezen 15 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 2 Top25's 1   Topics 0
Aanbeland op zijn vierde school in zes jaar tijd, weet diplomatenzoon Osei Kokote dat hij een bondgenoot nodig heeft wil hij zijn eerste schooldag overleven. Hij heeft dus geluk dat het klikt met Dee, het populairste meisje van de school. Maar één leerling kan het niet uitstaan getuige te zijn van deze ontluikende verwantschap: Ian besluit om de vriendschap tussen de zwarte jongen en het gouden meisje te verwoesten. Aan het eind van de dag zullen de school en haar hoofdrolspelers – zowel de leraren als de leerlingen – nooit meer hetzelfde zijn. De tragedie van Othello wordt verplaatst naar een voorstedelijk Washingtons schoolplein in de jaren 70, waar kinderen verliefd worden en al voor de lunch niet meer verliefd op elkaar zijn, en een onverschillig racisme beoefenen zoals ze dat bij hun ouders en leraren hebben opgepikt. Verteld over de schouders van vier elfjarigen – Osei, Dee, Ian en zijn tegenstribbelende ‘vriendinnetje’ Mimi – zal Tracy Chevaliers krachtige drama over vrienden die worden uiteengereten door jaloezie, pesten en verraad je wankelend achterlaten.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Laatste editie
18 juli 2017
ISBN
9789038800783 , 9789038801100
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie
Helena van Dijk Hebban Recensent

Ode aan Shakespeare

door: Helena van Dijk 1 like

Tracy Chevalier (1962) is geboren en getogen in de Verenigde Staten, maar woont sinds dertig jaar in Engeland. Ze is vooral bekend vanwege haar bestseller Meisje met de parel en schrijft hoofdzakelijk historische romans. Met Nieuwe jongen, naar het Nederlands vertaald door Mariella Duindam, maakt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook