Noorderzon
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 7 3 4 2 5 1 0
Volkskrant:

Noorderzon

17

Gelezen 17 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 28 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0

Frances Price en haar volwassen (doch eeuwig puberale) zoon Malcolm wonen aan de chique Upper East Side van New York, omringd door elegante soirees en bedienend personeel. Frances en Malcolm zijn twee handen op één buik – ze eten samen, ze roddelen samen, ze navigeren samen de high society van New York. Hun schitterende reputatie is ten val gekomen na de dood van Malcolms roemruchte vader Franklin, wiens geest volgens Frances voortleeft in oude kater Small Frank. Geplaagd door hun bestaan in New York en het nieuws dat het geld nu echt op is vertrekken Frances en Malcolm zonder afscheid naar Parijs. Daar komen ze een reeks personages tegen, de ene nog bizarder dan de ander: een prachtige maar grillige waarzegster, een dokter die zijn wijnboer meeneemt naar afspraken, een adellijke dame in joggingbroek.
DeWitt verdiept zich net als in De gebroeders Sisters in een onvoorstelbare wereld, en maakt die wereld concreet en menselijk. Hij schrijft met humor over de band tussen moeder en zoon, jezelf opnieuw uitvinden en pretentie laten varen. Theatrale personages en snijdend, overdreven komisch dialoog maken Noorderzon een vlotte en cynische klucht om hardop van te lachen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Eerste editie
30 oktober 2018
Laatste editie
30 oktober 2018
ISBN
9789038805894 , 9789038805900


Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Keuze van de redactie
Eeke Hebban Recensent

Met de noorderzon vertrokken

door: Eeke 4 reacties

Noorderzon vertelt het verhaal van de uberchique dame Frances Price, een vrouw die altijd onberispelijk gekleed is, en haar volwassen (doch eeuwig puberale) zoon Malcolm.  Ze wonen in een dure wijk van New York. Het ontbreekt hen financieel aan niets, zo hebben ze bedienden in huis rondlopen en is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Noorderzon

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken