Advertentie
Onder ons

Onder ons

22
Rank 7838 Gelezen 25 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 55 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 1   Topics 0

'Onder ons' - Emma Straub

Een sprankelende, hartverwarmende roman over vriendschap en verraad, over buren en de bemoeizucht van twee echtparen en hun tienerkinderen.

Zoe, Elizabeth en Andrew zijn al sinds de universiteit beste vrienden en hebben samen in een band gezeten. Inmiddels zijn ze getrouwd, hebben een huis in Brooklyn, een baan en tienerkinderen, maar proberen krampachtig hun jeugd te behouden. Niets drukt ze echter zo met de neus op de feiten dan het moment dat ze het stokje (qua drugs, seksualiteit en onafhankelijkheid) moeten overdragen aan hun kroost. De zomer dat hun kinderen achttien worden (en het bed met elkaar delen), begint hun zo goed georganiseerde leven in duigen te vallen, waarbij oude geheimen boven water komen; over henzelf, maar ook over hun aan een overdosis overleden vierde bandlid. Hun vriendschap wordt zwaar op de proef gesteld.
Met 'Onder ons' heeft Emma Straub, schrijfster van de succesvolle roman 'Badgasten', een vlijmscherpe maar hartverwarmende roman geschreven over vriendschap, ambitie en liefde.

'Slim, cool en droog. Net als van "Badgasten", zul je van deze roman smullen.' - 'Elle'

'Een van de romans waar ik het meest naar uitkijk dit jaar.' - 'The Washington Post'

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Laatste editie
14 juli 2016
ISBN
9789026334948 , 9789026334955
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Eline van der Boog Hebban Recensent

Een therapeutisch onderonsje

door Eline van der Boog op 27-08-2016

Na een onstuimig studentenleven woont de 45-jarige Elizabeth alweer heel wat jaren samen met haar man Andrew en hun zoon Harry in de New Yorkse wijk Brooklyn. Elizabeth werkt als makelaar en hoewel het niet de droombaan is die ze voor ogen had, haalt ze toch elke dag voldoening uit haar werk. Haar huwelijk loopt goed en Harry is een rustige, stille jongen die op school goede cijfers haalt en...


Lezersrecensies (1)

Onder ons van Emma Straub. Een recensie.

door: Freddy Was 1 like
Deze roman vertelt over enkele vrienden, ze kennen elkaar sinds de unief en hebben samen in een band gespeeld. Ze zijn ondertussen getrouwd, wonen in Brooklyn en hebben enkele tienerkinderen. Tijdens de zomer wanneer hun kinderen 18 worden en met elkaar het bed delen, dreigt hun goed georganiseerde...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook