ONGENADIG
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 4 3 0 2 0 1 1

Ongenadig

7

Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 0 Recensies 4
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0
Een jonge vrouw, als meid in dienst van een grote boerenhoeve, wordt verkracht door de troonopvolger van de machtige boer en raakt zwanger. Het verhaal dompelt je onder in de smartelijke reis door het leven van haar zoon Karel. Tot ontsteltenis van de betreffende families wordt de arbeiderszoon hopeloos verliefd op de dochter van dezelfde boerenzoon. Het standsverschil is te groot, echter hun onstuimige liefdesrelatie raakt pas in onoverkoombaar zwaar weer als een verbond van zwijgen wordt doorbroken. Nog meer geheimen en gebeurtenissen bepalen de loop van hun beider levens, onafhankelijk van elkaar. De vertelling is een intrigerende geschiedenis vol liefde, tragiek en ondoorgrondelijkheid, in de zwijgzaamheid van het Twentse platteland.

Jan van Beek heeft meegeschreven aan diverse verhalenbundels waaronder: De Enge verhalen bundel, Gebundelde liefde en Achterblijvers. In het ‘gewone’ leven verdient hij de kost met een eigen grafisch bedrijfje. Hij woont in Boekelo, is getrouwd en heeft drie dochters.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire fictie algemeen
Aantal pagina’s
372
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
Eerste editie
21 juni 2019
Laatste editie
14 juni 2019
ISBN
9789463386395 , 9789464241983


Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Keuze van de redactie
Kamila Straatsburg Hebban Recensent

Een mislukte streekroman

door: Kamila Straatsburg 4 reacties 4 likes

Het hoofdpersonage in het boek Ongenadig, Karel Markslag, geboren uit een kortstondige affaire tussen een rijke boerenzoon en een arm meisje, werkzaam op de boerderij, is aan het einde van zijn leven gekomen. Zwaar dement zit hij in een verzorgingshuis, ondergedompeld in de troosteloze omgeving en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Ongenadig

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.