Advertentie

Onzichtbare vrouwen

11

Gelezen 12 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 52 Favoriet 2 Recensies 2
Non-fictie Lijsten 1   Topics 0

Stel je een wereld voor waarin jouw telefoon niet goed in je hand past, een voorgeschreven medicijn voor jouw lichaam verkeerd is en de eindeloze uren die je elke week werkt niet erkend of gewaardeerd worden. Komt iets hiervan je bekend voor? Grote kans dat je een vrouw bent. Onzichtbare vrouwen toont hoe in een wereld die grotendeels voor mannen is ingericht de halve bevolking systematisch genegeerd wordt. Het boek onthult de "genderdatakloof' die wordt veroorzaakt door eeuwige, consequente discriminatie van vrouwen. Caroline Criado Perez brengt voor het eerst een indrukwekkend aantal wereldwijde casestudy's, verhalen en nieuw onderzoek samen. Van overheidsbeleid en medisch onderzoek tot technologie, werkplekken, stadsplanning en de media – Onzichtbare vrouwen onthult de verborgen manieren waarop vrouwen vergeten worden en de impact van die uitsluiting op hun gezondheid en welzijn. Een krachtig en prikkelend boek dat je kijk op de wereld voorgoed verandert.

+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
432
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
Eerste editie
14 juli 2020
Laatste editie
30 september 2019
ISBN
9789044642711
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Merel Lommers-Plat Hebban Recensent

Urgente boodschap

door: Merel Lommers-Plat

Vrouwen moeten in openbare ruimtes langer in de rij staan voor ze naar het toilet kunnen, krijgen vaak een minder hoog loon voor dezelfde functie en hebben 47 procent meer kans op zwaar letsel in een auto-ongeluk dan mannen. Caroline Criado Perez laat in Onzichtbare vrouwen met vele voorbeelden...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Onzichtbare vrouwen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken