Advertentie
Op aarde schitteren we even

Op aarde schitteren we even

5
Rank 843 Gelezen 5 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 10 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Spots 1   Topics 0

De debuutroman van de dichter Ocean Vuong is een schokkend familieportret en een indringend relaas van een eerste liefde, waarin de bezwerende kracht van taal en verhalen wordt aangewend als middel om te overleven en kloven te overbruggen.

Op aarde schitteren we even is een brief van een zoon aan zijn moeder die niet kan lezen. De schrijver van de brief, de achtentwintigjarige Hondje, legt een familiegeschiedenis bloot die voor zijn geboorte begon - een geschiedenis waarvan het brandpunt in Vietnam ligt. Daarnaast verschaft hij toegang tot delen van zijn leven waar zijn moeder nooit van heeft geweten, en doet hij een onvergetelijke onthulling. De roman is behalve een getuigenis van de problematische maar onmiskenbare liefde tussen een alleenstaande moeder en haar zoon, ook een genadeloos eerlijk onderzoek naar ras, klasse en mannelijkheid. Op aarde schitteren we even stelt vragen die centraal staan in het Amerika van nu, dat ondergedompeld is in verslaving, geweld en trauma. Het is een roman vol mededogen en tederheid over de kracht van je eigen verhaal vertellen en over de vernietigende stilte van niet gehoord worden.

Met verbluffende urgentie en elegantie schrijft Ocean Vuong over mensen die klem zitten tussen onverenigbare werelden, en onderzoekt hij hoe we elkaar kunnen genezen en redden zonder te verloochenen wie we zijn. De vraag hoe we moeten overleven, en hoe we daar een soort vreugde aan kunnen ontlenen, is de drijvende kracht van de belangrijkste debuutroman sinds jaren.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Hollands Diep
Laatste editie
03 september 2019
ISBN
9789048846832 , 9789048846849
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Door lezers

Literatuur Club / De Parels van augustus en september
04 augustus 2019 75 reacties
  Meer artikelen

Lezersrecensies (2)

Donker licht

door: Els Van Haute 1 like
Op aarde schitteren we even door Ocean Vuong Dit is de debuutroman van de dichter Ocean Vuong en dat hij een dichter is schemert tussen de bladzijden door. Het maakt dat dit boek, dat meedogenloos donker is, toch vele lichtpuntjes bevat. Dit boek is in feite een brief van een achtentwintigjarige...

Schitterend debuut

door: Eus Wijnhoven 2 likes
Je laatstgeborene kun je maar beter tegen boze geesten beschermen door het een afschrikwekkende naam te geven, een walgelijke naam liefst, opdat de geesten jouw kind niet ontvoeren. Zeker als je jouw eerstgeborene al weg hebt laten halen, omdat er niet genoeg te eten was om nog een mond te voeden....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook