Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over rot

ALLES IS FERMENTEREN
Zonder dat we er bij stil staan eten we elke dag gefermenteerd voedsel; van yoghurt en kaas bij het ontbijt, koffie op het werk, boterhammen bij de lunch tot 's avonds een plakje worst met een biertje voor de buis. Alles is fermenteren.
Meneer Wateetons neemt je mee in deze wondere wereld van voedselveranderende microben. Over rot - vlot en met humor geschreven - is het resultaat van degelijk onderzoek en beschrijft alle facetten van het fermenteren. Het is daarmee hét fermentatiehandboek voor de hobbykok (én professional) en laat je stap-voor-stap zien hoe leuk, lekker en avontuurlijk het is om thuis zelf aan de slag te gaan: brouw je eigen bier, cider, wijn, leer Thaise vissaus of Indonesische tempeh bereiden, maak je eigen schimmelkaas voor op een plak zuurdesembrood en verras je tafelgenoten met een duizendjarig ei bij hun gefermenteerde thee.
Uiteraard leert Meneer Wateetons je hoe je met eenvoudige middelen je eigen fermentatie- benodigdheden in elkaar knutselt en ontbreken ook de foutanalyses niet.

Toon details

Redactionele recensie

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Over rot het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Over rot

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.