Over rot
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 0 2 0 1 0

Over rot

1

Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 1
Culinair Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0

ALLES IS FERMENTEREN
Zonder dat we er bij stil staan eten we elke dag gefermenteerd voedsel; van yoghurt en kaas bij het ontbijt, koffie op het werk, boterhammen bij de lunch tot 's avonds een plakje worst met een biertje voor de buis. Alles is fermenteren.
Meneer Wateetons neemt je mee in deze wondere wereld van voedselveranderende microben. Over rot - vlot en met humor geschreven - is het resultaat van degelijk onderzoek en beschrijft alle facetten van het fermenteren. Het is daarmee hét fermentatiehandboek voor de hobbykok (én professional) en laat je stap-voor-stap zien hoe leuk, lekker en avontuurlijk het is om thuis zelf aan de slag te gaan: brouw je eigen bier, cider, wijn, leer Thaise vissaus of Indonesische tempeh bereiden, maak je eigen schimmelkaas voor op een plak zuurdesembrood en verras je tafelgenoten met een duizendjarig ei bij hun gefermenteerde thee.
Uiteraard leert Meneer Wateetons je hoe je met eenvoudige middelen je eigen fermentatie- benodigdheden in elkaar knutselt en ontbreken ook de foutanalyses niet.

+


Genre
Culinair
Inmaken en conserveren
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Good Cook Publishing
Eerste editie
10 augustus 2015
Laatste editie
03 december 2015
ISBN
9789461431226 , 9789461432162


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie

Fermenteren is oorlog

door: Fabulous Food Fan 1 like

Fermenteren is gecontroleerde rot, een smakelijke afbraak en oorlog, met micro-organismen als strijdende partijen. Aldus Meneer Wateetons in Over Rot, het handboek voor fermenteren.

Na Over Worst en Over Rook is Over Rot het derde standaardwerk van culinair onderzoeker/klusser en initiatiefnemer van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Over rot

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken