Patroon
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 75 4 42 3 16 2 2 1 0
NRC:

Patroon

135

Rank 455 Gelezen 149 Aan het lezen 12 Wil ik lezen 115 Favoriet 12 Recensies 32
Young adult Artikelen 2 Lijsten 3   Topics 0

‘Patroon’ is een indringend boek voor jongeren vanaf 13 jaar, over een heftige gebeurtenis tussen twee beste vrienden en mysterieus familiegeheim. Marco Kunst (bekend van ‘Het verlangen van de prins’ en ‘Offline’) toont zich een veelzijdig auteur met dit diepgaande verhaal.

In een melige bui besluiten Mylo en zijn beste vriend Mees tot een experiment: met niets anders dan een hamer en een tang vuren ze een kogel af. Het gaat gruwelijk mis, Mees krijgt de kogel in zijn hoofd en sterft. Mylo moet verder leven zonder zijn vriend en mét een enorm schuldgevoel. Mylo’s opa blijft hem steunen en samen gaan ze op reis. Naar Amerika, het land waar opa’s roots liggen en waar Mylo’s vader woont, die hij nooit eerder heeft ontmoet. Maar een reis die bevrijdend zou moeten zijn na de onvoorstelbare gebeurtenissen thuis, legt juist een gruwelijk geheim bloot. Een geheim waarin opa al zijn hele leven gevangen zit en dat alles te maken blijkt te hebben met de dood van Mees. Lukt het Mylo om te ontsnappen aan het patroon dat zijn familie al drie generaties in zijn greep houdt?

+


Genre
Young Adult
Fictie 13-15 jaar
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Gottmer
Eerste editie
18 mei 2022
Laatste editie
18 mei 2022
ISBN
9789025775988 , 9789025775995


Boekinformatie wijzigen


Recensies (32)

Keuze van de redactie
Lissanne07 Hebban Recensent

Adembenemend goed

door: Lissanne07 3 likes ebook

Bij een noodlottig ongeluk krijgt Mylo’s beste vriend Mees een kogel in zijn voorhoofd en overlijdt. We volgen onze hoofdpersoon in de periode daarna, waarin hij worstelt met de consequenties van een kleine fout. Wanneer hij met zijn Amerikaanse opa naar de Verenigde Staten gaat om opa’s roots te...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Patroon

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken