Peyton Place
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 12 3 24 2 4 1 1
Volkskrant:
AD:

Peyton Place

42

Gelezen 47 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 14 Favoriet 0 Recensies 8
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 2 Spots 1   Topics 0

De controversiële bestseller vol lust, overspel en moord
In de jaren vijftig zette Peyton Place de wereld op z'n kop. Het stond jarenlang in The New York Times bestsellerlijst, werd verfilmd en vormde de basis voor 's werelds eerste soap, al was die een stuk minder smeuïg. Grace Metalious (1924-1964) groeide op in armoede en trouwde met de verkeerde man. Schrijven was haar enige passie. Toen ze verhuisde vond ze haar onderwerp: de hypocrisie van haar nieuwe omgeving en het proces van een jonge vrouw die haar vader had vermoord. Peyton Place werd een succes waar ze niets van heeft meegekregen. Voor haar 40e overleed ze aan de gevolgen van haar drankmisbruik.
1937, Peyton Place, New England. Allison MacKenzie weet niet beter of haar vader overleed toen zij een baby was. In werkelijkheid was zij het buitenechtelijke kind dat haar moeder Constance in New York uit een geheime relatie met haar baas kreeg. Allisons beste vriendin Selena moet terechtstaan voor de moord op haar stiefvader. Het zijn slechts twee van de vele drama's die het ogenschijnlijk vredige stadje wil verbergen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
448
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Eerste editie
28 juli 2015
Laatste editie
20 juni 2015
ISBN
9789046819067 , 9789046819203


Boekinformatie wijzigen


Recensies (8)

Keuze van de redactie

Peyton Place, de roddelstad

door: Diana Mom 1 like

In de jaren 50 kende iedereen haar. Grace Metalious shockeerde de wereld met haar verhaal Peyton Place. Grace groeide op in armoede en trouwde met de verkeerde man. Het enige waar ze plezier uit haalde was schrijven. En na de verhuizing wist ze waarover: de hypocrisie van haar nieuwe omgeving en...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Peyton Place

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken