Advertentie
Plantage Wildlust
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 10 4 49 3 102 2 22 1 4

Plantage Wildlust

187

Rank 1747 Gelezen 202 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 134 Favoriet 1 Recensies 8
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 3 Spots 4   Topics 0
Begin twintigste eeuw. Op plantage Wildlust in Suriname wil Oscar Brouwer een nieuwe start maken als directeur, ver van zijn tirannieke vader in Middelburg. De slavernij is voorbij, contractarbeiders uit Brits-Indië plukken de koffi ebessen. Brouwer is een stijve, beschaafde man. Via hem ontsnapt ook Janna, zijn modieuze vrouw, aan een beklemmend milieu. Ze verlangt hevig naar een gezin. En in het nieuwe land wil ze een school beginnen. Zij hoopt vriendschap te sluiten met de mensen, maar algauw blijkt het verschil tussen hen groot. Ze heeft alleen gezelschap aan Alma, de huishoudster. De plantage is een wrede plek, waar de werkelijke macht in handen ligt van de zwarte opzichter Creebsburg. Tegen hem is Oscar nauwelijks opgewassen. Als Janna de opzichter inzet voor haar school, verslechtert haar relatie met Oscar en Alma.
In ‘Plantage Wildlust’ is de geschiedenis niet zwart-wit: haat en genegenheid liggen dicht bij elkaar. Subtiel en met oog voor menselijke verhoudingen beschrijft Tessa Leuwsha complexe gevoelens en hemeltergende misstanden. Een spannend en aangrijpend verhaal.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
176
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
31 maart 2020
Laatste editie
05 juni 2020
ISBN
9789025458942 , 9789025458959


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (8)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Veel potentieel, uitwerking erg karig

door: Marvin O. 4 reacties 4 likes

Op zijn vijfentachtigste besluit Ronny Ganpat naar Suriname te reizen en een bezoek te brengen aan wat ooit Plantage Wildlust was. Zijn vader was hier als jonge knaap contractarbeider, net op het ogenblik dat Oscar Brouwer en zijn vrouw Janna er hun intrek namen. Het kersverse paar was meteen na...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Plantage Wildlust

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken