Pleasant Valley
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 32 4 29 3 12 2 1 1 0

Pleasant Valley

74

Rank 44 Gelezen 75 Aan het lezen 13 Wil ik lezen 319 Favoriet 5 Recensies 42
Literatuur & Romans Artikelen 4 Lijsten 1 Spots 5   Topics 0

Pleasant Vally van Jolanda Ivonne Clément is een zinderende roman voor de lezers van Celeste Ng. 1973. Shannon ‘Kite’ Vickerson is een verlegen meisje van negen dat met haar ouders en zus Margret in een groene buitenwijk van Chicago woont. Bij de Vickersons is alles ogenschijnlijk perfect. Toch durft Kite alleen maar over straat met haar vlieger, waarachter ze zich kan verschuilen.

Dan komt er een probleemgezin met zeven kinderen in de wijk wonen: de Finches. Ze zijn luid, maken rotzooi en de kinderen lopen in pyjama over straat. De buren steken de koppen bij elkaar om het gezin zo snel mogelijk weg te werken. Pogingen daartoe lopen verschrikkelijk uit de hand en dan blijkt hoe zwak de fundamenten onder Kites perfecte wereld zijn. Zus Margret zoekt haar toevlucht bij de buren. Kite wordt aan haar lot overgelaten en stevent af op een tragedie. Jarenlang torst ze alles met zich mee, totdat ze als zeventienjarige besluit op te graven wat het licht niet verdragen kon.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
24 augustus 2022
Laatste editie
24 augustus 2022
ISBN
9789026360756 , 9789026360763


Boekinformatie wijzigen


Recensies (42)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Voorspelbare, maar desondanks aangename lectuur

door: Marvin O. 2 likes ebook

Kite is negen jaar oud en haar leven staat op het punt een hele nare wending te nemen. Ze is een verlegen meisje dat haar bijnaam te danken heeft aan de vlieger die ze altijd met zich meesleept. Zonder durft ze de straat niet op. Een probleemgezin, de Finches, vestigde zich recent in dezelfde...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Pleasant Valley

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken