Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Rio

Jolanda Clément overtreft zichzelf met Rio, waarin de paden van Eduardo Eliades en Maria Marguiris da Silva elkaar onverwachts kruisen tegen de achtergrond van de revolutionaire jaren twintig in Brazilië. Inspecteur en koffiebaron Eduardo is belast met het oplossen van een mysterieuze moord, tegelijkertijd stort thuis zijn huwelijk definitief ineen. Danseres en secretaresse Maria is op zoek naar een manier om op eigen benen te staan terwijl ze overvallen wordt door de intense liefde voor een eigenzinnige jongeman.
Hun beider levens raken in een stroomversnelling: Eliades wil het juiste doen, ook als dat tegen de belangen van zijn eigen, heersende klasse indruist, en Maria wil haar pas ontdekte zelfbewustzijn ten koste van alles bewaken.
De traditionele waarden hebben voor beiden afgedaan, maar waarvoor moeten deze plaatsmaken? Als de Tenentes, een groep jonge officieren, São Paulo belegeren om een revolutie te forceren, wordt zowel Eduardo’s als Maria’s integriteit op de proef gesteld en blijkt dat ieders individuele zoektocht naar ware liefde meer met die van de ander verstrengeld is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.
Rio is een betoverende roman over een tragische zoektocht naar waarheid en liefde van een verhalenverteller pur sang, Jolanda Clément.
Toon details

Redactionele recensie

Recensies (7)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Rio het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!

Reageren op Rio

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.