Advertentie

Rode schoenen

130
Gelezen 170 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 69 Favoriet 9 Recensies 4
Literatuur & Romans Lijsten 3 Spots 5 Top25's 1   Topics 0
In de heerlijke roman ‘Rode schoenen’ van Joanne Harris lees je meer over Vianne Rocher, de hoofdpersoon uit de wereldwijde bestseller ‘Chocolat’.

De mooie Yanne Charbonneau heeft een chocolaterie in Parijs, in het pittorekse Montmartre. Ze woont boven de winkel met haar twee kinderen; de 11-jarige Annie en de kleine Rosette. Haar leven lijkt rustig en op orde, maar schijn bedriegt: eigenlijk heet zij Vianne Rocher, en haar oudste dochter heet Anouck; namen uit een verleden dat ze achter zich wil laten.
Op een dag loopt Zozie de l'Alba op hoge knalrode naaldhakken hun leven binnen. Zij is een betoverende vrouw, met een groot geheim, die beetje bij beetje Anouck en Vianne in haar macht krijgt.

Joanne Harris schreef al vier boeken met Vianne in de hoofdrol, de bestsellers ‘Chocolat’, ‘Rode schoenen’, ‘De zoetheid van perziken’ en ‘De aardbeiendief’.
‘Rode schoenen verlicht je avond. Je wordt verleid met liefde en fantasie.’ De Standaard
Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Monique de Vré Monique de Vré
Uitgeverij
de Kern
Laatste editie
13 september 2012
ISBN
9789032503673 , 9789032511760 , 9789032513511 , 9789046304525 , ...
+Boekinformatie wijzigen

Door lezers

Fabulous Feelgood! / Binge-reading met Joanne Harris' Chocolat-serie
22 augustus 2019 15 reacties
Fabulous Feelgood! / Een reis door de boekenkast: juli
05 juli 2019 65 reacties
Fabulous Feelgood! / Een reis door de boekenkast: mei
10 mei 2019 29 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Helma Koot Hebban Recensent

Nog lang geen genoeg van de magische wereld van Vianne

door: Helma Koot 1 like
In Rode Schoenen, het vervolg op Chocolat, van Joanne Harris heeft Vianne Rocher haar naam veranderd in Yanne Charbonneau. Ze heeft de magie afgezworen en er ook bij Anouk, die omgedoopt is naar Annie, op aangedrongen geen magie te gebruiken. Hiermee hoopt ze de steeds terugkerende wind die haar...

Beter dan Chocolat

door: Seraphina 1 like
Wat een heerlijk boek is dit. Er zit magie in, liefde en ook spanning. De passie voor chocola komt er ook weer duidelijk in naar voren. Waar het vorige boek vooral ging over een dorp en loslaten gaat dit boek meer over magie en vertrouwen. Het gaat over luisteren naar je gevoel en volwassen worden....

Recensie Rode schoenen

door: Vroentje 1 like
Opnieuw een heerlijk boek van Joanne Harris. Na Chocolat was ik heel benieuwd naar dit tweede deel en het is me absoluut niet tegengevallen. Opnieuw intrigeerde me de magische wereld van Vianne, Anouck, Rosette en Zozie. Maar dit boek is ook spannend waardoor ik het zelfs nog beter vond dat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook