Advertentie

Rubber staat vast

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Het zint Furne niet hoe de wereld in elkaar steekt, er moet iets veranderen; of eigenlijk moet álles anders, want waarom is melk altijd wit, waarom zijn vissen zo zwijgzaam en de sterren zo ver weg? Furne zal zijn ideeën over een betere wereld optekenen in een manifest: het Manifest voor een radicale hervorming van het huidige systeem. Daarin zal hij ook zijn bezwaren uitwerken tegen de manier waarop het menselijk lichaam functioneert. Ons zenuwstelsel bijvoorbeeld, dat is veel te gevoelig, en onze botten zijn te hard en te breekbaar tegelijk. Nee, neem dan rubber. Rubber is een van de zeldzame materialen waar je iets aan hebt. Rubber mag blijven, rubber staat vast.
Furne laat zich meeslepen door zijn gedachten zoals een drenkeling wordt meegesleept door een kolkende rivier. In zijn relaas over de wereld volgt hij de logica van de taal tot het uiterste. Beeldspraken krijgen fysieke consequenties, taal en werkelijkheid lopen door elkaar. Furne heeft grootse plannen voor de wereld en die worden door Éric Chevillard virtuoos uiteengezet. Furnes gedachtesprongen zijn onnavolgbaar, maar toch is het onmogelijk er een speld tussen te krijgen.
+


Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
104
Uitgeverij
Uitgeverij Vleugels
Eerste editie
01 januari 2020
ISBN
9789078627982


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Rubber staat vast

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.