Selma
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 188 4 246 3 86 2 4 1 0
NRC:
AD:

Selma

524

Gelezen 672 Aan het lezen 56 Wil ik lezen 223 Favoriet 52 Recensies 26
Non-fictie Artikelen 7 Newsroom 2 Lijsten 5 Spots 4 Hebban 1000 804   Topics 0

Selma Vos was de enige Nederlander die in China woonde ten tijde van de Grote Sprong Voorwaarts, Laat Honderd Bloemen Bloeien en de Culturele Revolutie. Zij en haar gezin werden slachtoffer van de grootse idealen van de maoïstische heilstaat. De joodse Selma Vos groeide op in IJmuiden en wist tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de nazi’s te ontkomen. Tijdens haar studie in Cambridge ontmoette ze Chang Tsao, de man van haar leven. Na de geboorte van hun kinderen Greta en Dop bouwden ze een bestaan op in China. Chang was vooraanstaand lid van de Partij en leidde het Psychologisch Instituut, toch bleven Selma en haar kinderen buitenstaanders. Tijdens de Culturele Revolutie werd Chang uit zijn functie gezet en door zijn collega’s aangevallen. Selma, lerares aan de Tweede-talenschool, werd uiteindelijk samen met hem gearresteerd. De Culturele Revolutie betekende de ondergang van het hele gezin.Meesterlijk roept Carolijn Visser de sfeer op van het schrale, revolutionaire Peking. Ze schildert de grote parades ter ere van de Volksrepubliek, de ideologische blindheid van westerse fellowtravellers, de grote hongersnood en uitzinnige Rode Gardisten die alles wat westers en oud was vernielden. Selma behoort tot de hoogtepunten in haar oeuvre.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
07 september 2016
Laatste editie
14 mei 2018
ISBN
9789045024448 , 9789045024455 , 9789045036205


Boekinformatie wijzigen


Recensies (26)

Keuze van de redactie

Hollandse nuchterheid in het gesloten China

door: Stan Veeke 7 likes

Carolijn Visser reist al sinds ze vijftien jaar oud is. Waar de reisjes eerst naar Polen, Hongarije en Turkije gingen, ontwikkelde zich een steeds grotere interesse in communistische en postcommunistische samenlevingen. Ze gaat in het bijzonder op zoek naar mensen die het hoofd nog maar net boven...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Selma

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken