Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Shampoo

Christine ontmoet op haar eenentwintigste een leuke jongen. De twee worden dolverliefd. Het is het begin van het einde. Christine wordt de vrouw van Paul en de moeder van Lauren en Jerry. Deze drie ik-personages vertellen haar verhaal, want zijzelf liet in 1998 het leven bij een tragisch ongeluk. Pas wanneer haar kinderen zelf volwassen worden beseffen ze wat er met hun moeder is gebeurd, en ze proberen er een zekere zin aan te geven. Shampoo van Bert Moerman is een boek over een verleden dat een betere toekomst verhindert en over het dragen van de verpletterende verantwoordelijkheid van iemands kind zijn. De stijl is licht en toegankelijk terwijl het thema de lezer langzaam voor de spiegel sleurt. Shampoo bevestigt Bert Moermans talent – een roman die leest als een film en toch op plekken komt waar enkel literatuur bij kan komen
Toon details

Recensies (5)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Shampoo het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.

Reageren op Shampoo

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.