Advertentie
9200000095526489

Sisyphus achterna

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Op 15 september 2008 stond de wereld stil. De Amerikaanse bank Lehman Brothers ging ten onder en trok bijna de hele wereldeconomie mee de afgrond in. Ook in Europa was de crisis langdurig en intens. Banken kapseisden, regeringen wankelden en alle financiële zekerheden leken plots papieren tijgers. Johan Van Overtveldt maakt in Sisyphus achterna de balans op van een dramatische periode die onze wereld blijft veranderen en ons opzadelt met lastige vragen. Hadden we de ellende kunnen voorzien? Was de onmacht van de Europese Unie een accident waiting to happen? Moeten we de globalisering heruitvinden? Populisme en protectionisme zijn in elk geval geen valabele antwoorden. Van Overtveldt pleit ervoor om niet te dromen van een wereld zonder financiële markten, banken of risico’s. ‘Die dromen zijn niet alleen naast de kwestie, ze zijn zelfs maatschappelijk contraproductief.’ Hij beschrijft hoe we door een moedig financieel beleid voor de storm uit kunnen varen.

Genre
Business & Management
Aantal pagina’s
274
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
Laatste editie
13 september 2018
ISBN
9789463103749
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Ellen IJzerman (prowisorio) Hebban Recensent

Niet voor Patricia, Ingrid en Cassandra

Johan Van Overtveldt, is een Belgisch econoom en politicus voor de N-VA, een Vlaams-nationalistische en liberaal-conservatieve politieke partij, die tot 9 december 2018 Minister van Financiën was. Hij nam ontslag op het moment dat de regering-Michel I viel. Op dit moment is hij gemeenteraadslid van Mechelen. Sisyphus achterna is Van Overtveldt’s vierde boek; eerder heeft hij The Chicago School,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook