Advertentie

Smeergeld

36

Gelezen 41 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 20 Favoriet 2 Recensies 7
Literatuur & Romans Artikelen 6 Lijsten 2   Topics 0

In een fraai huis in Haarlem wonen Job en Gaby van Emmerik met hun twee puberende kinderen en een oude hond. Job is zijn baan als stadsbouwmeester kwijtgeraakt toen hij op het punt stond een fraudeaffaire in de lokale politiek te onthullen. Wandelend met de hond in de Haarlemmerhout brengt hij zijn dagen door, tot groot ongenoegen van Gaby, die gebukt gaat onder geldzorgen waar Job zich weinig van aantrekt. Een jaar na Jobs ontslag duikt ineens een oude bekende uit Oost-Europa op, een vrouw die Jobs leven nog verder zou kunnen verwoesten, maar die een innige vriendschap met Gaby sluit. Bovendien voorziet zij het gezin van riante financiële hulp. Als de vrouw hem met slinkse intriges steeds verder in een wurggreep trekt, beseft Job dat hij een manier zal moeten vinden om haar uit zijn leven te laten verdwijnen - desnoods buiten de wet om. Smeergeld is een schitterende, bijzonder spannende zedenroman van een begenadigd schrijver, over de keuzes die we in het leven liever niet willen maken. Een onweerstaanbare pageturner over liefde en ontrouw, oprechtheid en corruptie, huwelijk en ouderschap - tegen de achtergrond van een grote persoonlijke en maatschappelijke crisis. Nausicaa Marbe (Boekarest, 1963) werd in 1998 in één klap bekend door haar roman Mândraga, waarvoor zij het Charlotte Köhler Stipendium ontving. In de loop der jaren ontwikkelde zij zich tot een van de meest spraakmakende columnisten van Nederland, aanvankelijk bij de Volkskrant, tegenwoordig in De Telegraaf. Met Smeergeld keert zij definitief terug naar haar grote liefde, de roman.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
390
Uitgeverij
Prometheus Bert Bakker
Eerste editie
01 oktober 2014
Laatste editie
01 oktober 2014
ISBN
9789044624823 , 9789044624830 , 9789044629255
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Sheila
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (7)

Keuze van de redactie

Onderhoudend en spannend maar rommelige verhaallijn

door: Gerd Boeren 1 reactie 1 like

Job van Emmerik, hoofdpersonage van Smeergeld, raakt stilaan de controle over zijn leven kwijt. Zijn architectenbureau was wereldvermaard, maar werd door de crisis genekt. Daarna kon hij aan de slag als stadsarchitect in Haarlem, maar zodra hij de burgemeester en een wethouder verdenkt van fraude,...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Smeergeld

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken