Advertentie
Spice Wise

Spice Wise

14
Gelezen 13 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 13 Favoriet 3 Recensies 3
Culinair Artikelen 1 Spots 2   Topics 0

Tover met kruiden en specerijen. Voeg op het juiste moment een mooi kruidenmengsel toe en je tilt je gerecht op en verandert het van iets alledaags in iets onvergetelijks. Puur natuur en zo barstensvol smaak dat zout en andere toevoegingen overbodig worden.

In dit boek laat SVH Meesterkok Michel Hanssen stap voor stap zien hoe je magische kruidenmixen maakt en gebruikt. Hij deelt zijn beste kruiden- en specerijenmengsels met je en past ze toe in voor-, hoofd- en nagerechten, waarvan je ook de recepten aantreft. Verder biedt dit boek een schat aan weetjes, adviezen en tips. De prachtige, sfeervolle fotografie van Bart Nijs zorgt voor nog meer inspiratie. Kijkend, ruikend, proevend en ervarend gaat er een wereld aan smaken voor je open.

Spice Wise gaat over genieten, over ontdekken en spelen met smaken. Nederlanders eten gemiddeld ongezond veel zout. Michel Hanssen laat zien dat de juiste kruiden en specerijen zout overbodig maken. Alle recepten in dit boek zijn dan ook zonder toegevoegd zout.

SVH Meesterkok Michel Hanssen werkte als chefkok in de restaurants van Pulitzer Amsterdam en Kurhaus Scheveningen en doceerde bij de Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Verder was hij kruidenspecialist voor grote fabrikanten.

Genre
Culinair
Aantal pagina’s
200
Uitgeverij
Veltman Distributie B.V.
Laatste editie
30 januari 2015
ISBN
9789082315202
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 9 4 1 3 4 2 0 1 0

Artikelen over Spice Wise

  Meer artikelen

Door lezers

Heel Hebban Kookt en Bakt / Helma Koo(k)t met … Spice Wise van Michel Hanssen
02 juni 2019 3 reacties
Feelgood Café / Vakantielezen in Nederland
01 augustus 2017 17 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

Goed gekruid genieten

door Maaike Ebbinge op 13-03-2015

Het boek Spice Wise is ontstaan uit een droom die gedwongen uitkomt. De SVH-meesterkok Michel Hanssen werd door ziekte overvallen en moest daarom zijn zware werk in een professionele keuken neerleggen. Én mocht ook vooral geen zout meer eten. Wat nu? Zeeën van tijd en een nieuwe uitdaging in de keuken.
Tijd om een lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan; het schrijven van een kookboek....


Lezersrecensies (2)

Heerlijke kruidenmixen

door: Helma Koot 1 like
Echt een geweldig boek voor wie niet meer wil koken uit pakjes. De verschillende kruidenmixen zijn stuk voor stuk heerlijk. Je moet er wel even een grote voorraad van allerhande gedroogde kruiden voor aanschaffen, maar dan kan je heel veel verschillende mixen maken. Van de recepten zijn de mixen...

Spice Wise

door: Claar van Lieshout 1 reactie 1 like
Een rijk geïllustreerd kookboek, prachtige foto’s van Bart Nijs, een gebonden editie met leeslinten. Sjiek zou de fraaie uitvoering van Spice Wise het best typeren. Maar het is meer, het is een reis naar het verleden, de oorsprong van de specerijen, het gaat over het verschil tussen kruiden en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook