Advertentie

Stad van tranen

167

Rank 413 Gelezen 185 Aan het lezen 11 Wil ik lezen 393 Favoriet 14 Recensies 8
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 3 Spots 1 Top25's 2   Topics 0
Augustus 1572. Minou Joubert en haar familie zijn in Parijs voor een koninklijke bruiloft. Het huwelijk tussen Margaretha, de zuster van de katholieke koning Karel IX, en de protestantse hugenoot Hendrik van Navarra is bedoeld om vrede te brengen in Frankrijk na een decennium van religieuze oorlogen. De hele stad loopt uit, en van heinde en verre zijn mensen gekomen om het feest mee te vieren.
Maar ook Vidal, een oude vijand van Minou, is naar de hoofdstad getrokken. En wat een week vol feestelijkheden had moeten worden mondt binnen enkele dagen uit in een grote moordpartij, waarna de straat bezaaid is met duizenden doden. Minous familie slaat op de vlucht, en moet zich noodgedwongen verspreiden over de vier windstreken.

Een aangrijpende, adembenemende roman over wraak, onderdrukking en verlies. Het verhaal neemt ons mee naar Parijs, Chartres en naar de Stad van tranen zelf: Amsterdam.

+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Vertaalde literaire roman, novelle
Serie
Minou Joubert (2)
Aantal pagina’s
480
Uitgeverij
Boekerij
Eerste editie
05 mei 2020
Laatste editie
12 mei 2020
ISBN
9789402314724 , 9789022583760


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Gerrit
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (8)

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

Historisch epos over liefde in tijden van oorlog

door: Guy Doms 2 likes

Met Tijden van vuur, een roman die zich afspeelt in de tweede helft van de jaren 1500, zette de Britse Kate Mosse (1961) de juiste toon. Deze bestseller krijgt een klapper als vervolgdeel: Stad van tranen, ook nu weer in een ijzersterke vertaling van Merel Leene. Ondertussen schrijft Mosse verder...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Stad van tranen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.