Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kate Mosse

Artikelen 6 Newsroom 2 Spots 3

Kate Mosse (Sussex, 1961) is een Britse auteur van historische thrillers. Naast haar schrijverschap is ze journalist, columnist, en presentator van tv- en radioprogramma’s voor de BBC. 

In 1998 schreef ze haar thrillerdebuut Crucifix Lane. Later publiceerde ze de bekende Languedoc-trilogie (2005-2011), waar ze jarenlang research voor had gedaan. Ook verschenen van haar hand twee non-fictieboeken: Becoming a mother: een gids voor zwangerschap en geboorte, en The house: een blik achter de schermen van de Royal Opera House in Covent Garden. Maar haar meest populaire werk is toch Labyrinth  (Het verloren labyrinth), dat verscheen in 2005 en in meer dan zevenendertig talen werd uitgegeven. In 2015 publiceerde Moss een 'gothic' thriller, The taxidermist's daughter  (De nacht van de vogels), gesitueerd in het Sussex van 1912, in een kustgebied waar bijgeloof nog een grote rol speelt.

Mosse is medeoprichter en directeur van de Orange Prize, een prestigieuze Engelse literatuurprijs.

Laatste bewerking door hoid op 22/02/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Fabulous Feelgood! / Lezers buddyread: Het verloren labyrint
01 maart 2020 24 reacties
Fabulous Feelgood! / Lijstje met korte verhalen
18 februari 2019 12 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken