Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ter lering ende vermaeck

‘Ter lering ende Vermaeck’  door José Bosma

Doorleefde verhalen, opgetekend om door te geven…Dit boek is zo’n verzameling verhalen. Bijeen gebracht en gebundeld vertellen deze verhalen en verhaaltjes over de dagelijkse besognes van een doodgewone in de Amsterdamse Jordaan geboren schrijfster. Met flair diept zij vanuit haar jarenlange ervaringen en belevenissen. Opgetekende wijsheden en onwijsheden, diepte en hoogtepunten uit het leven van alledag. Vaak verrassend en soms irritant maar altijd heel herkenbaar. Luchthartige vertellingen, een enkele keer verdrietig of emotioneel. Veelal doorspekt met de bekende Amsterdamse nuchterheid. Uiteraard gerelativeerd met een gezonde dosis humor. Aangevuld met een héél klein vleugje vilein zijn deze verhalen ‘Balsem voor de ziel. ’Wanneer het leven, om wat voor reden dan ook, even heel zwaar voelt, tillen deze vertellingen de lezer een beetje boven de zwaartekracht uit. Deze verhalen toveren een lach op het gezicht, soms een frons en misschien ook wel iets van herkenning want zelfs in ons leed staan wij nooit alleen.
Toon details

Recensies (5)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Ter lering ende vermaeck het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.

Reageren op Ter lering ende vermaeck

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.