The beautiful reset
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

The beautiful reset

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning   Topics 0
Deze zoektocht voert u van het brute neoliberalisme, van verdien-modellen gebaseerd op crises en oorlogen, naar een inclusieve economie. Langs de complementaire emotion- en knowledge based economy opvattingen. Langs de misvatting dat permanence en flux op dezelfde x-as liggen, evenzo met de concepten vrijheid en veiligheid. En naar de ontstellende ontdekking dat de Aarde zo snel opwarmt omdat het koelsysteem – gebaseerd op wolkenvorming, dus water –
verregaand ontregeld raakt door verdroging en woestijnvorming. Collaterale schade van ondoordacht economisch handelen.
Volg Jonathan Fonck op zijn intense reizen in de uiterlijke en in de innerlijke wereld. Uiterlijk is hij de succesvolle topjournalist van een economisch dagblad in Amsterdam. Zie ook zijn innerlijke worstelingen, overwinningen en nederlagen.
Hij is gezien, gewogen en geschikt bevonden om de wereld te voorzien van een nieuw paradigma opdat de planeet, de leven dragende Gaia, bewoonbaar blijft.
Jon is een scherpzinnig analist; u kunt hem volgen in dialogen, uiteenzettingen, overwegingen, lezingen en brieven, van hemzelf en van de mensen die hij ontmoet.
Zijn weloverwogen standpunten ten aanzien van circulaire en menselijke schaal economie, ingebed in een ecologie beschermend paradigma, zullen u wellicht bekend voorkomen. Want ze liggen zo voor de hand.
Deel I en II spelen in 2019.
Deel III, dat zich in 2020 en 2021 afspeelt, biedt innovatieve inzichten hoe een economie gebaseerd op think global, act local niet alleen ecologisch redding brengt, maar ook de zelfbeschikking over productie en consumptie terugbrengt naar mensengemeenschappen, dankzij nieuwe technieken, duurzaam transport en goede opleidingen.
Eigenlijk is het enige fictieve in deze thriller de welwillendheid waarmee grootkapitaal kleinschalig ondernemen financiert met een rendementshorizon van 25 jaar. Een aansporing.
+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Aantal pagina’s
594
Uitgeverij
Artscience
Eerste editie
16 april 2021
Laatste editie
16 april 2021
ISBN
9789492079503 , 9789492079534


Boekinformatie wijzigenReacties op: The beautiful reset

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken