Advertentie

Thomas Mann

0

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Thomas Mann mag men zonder twijfel rangschikken onder de allergrootste literatoren die de mensheid heeft voortgebracht. Hij is één van de brandpunten van de 20ste-eeuwse Europese literatuur en een schrijver wiens invloed ook op politiek en maatschappelijk terrein men niet moet onderschatten.
Wie het leven van Mann bestudeert zal er de weerslag van de 20ste eeuw in tegenkomen: de Europese cultuur in een verfijnde en toch monumentale vorm, een samenballing van wat er in zijn tijd ervaren en gedacht werd.
In Nederland is er altijd al grote aandacht geweest voor de schrijver Mann, de schepper van de Buddenbrooks, Dood in Venetië, de Toverberg enz. enz.
Veel van zijn werk is vertaald. Er verscheen echter nog nooit een enigszins grondige biografie. De Haan Monografieën laat nu de vertaling verschijnen van het boek ‘Thomas Mann’ van Klaus Schröter, een scherpzinnig essayist en voortreffelijk kenner van leven en werk van Thomas Mann.
Schröter zoekt en vindt de vaak diep verborgen relatie tussen het leven van Mann zelf en de romans die hij schreef. In een telkens terugkerende spanning tussen privé-leven en schrijverschap wordt het zicht op deze relatie plotseling verhelderd.
Het illustratiemateriaal is uitzonderlijk, vooral omdat er vele zeldzame foto’s bij zijn. Die speciaal voor dit boek door de weduwe van Mann werden losgeknipt uit de familiealbums.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
199
Eerste editie
01 januari 1979
ISBN
9022840786


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Thomas Mann

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken