Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Toen de wereld brak
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 79 4 53 3 12 2 1 1 0

Toen de wereld brak

145

Rank 6 Gelezen 151 Aan het lezen 25 Wil ik lezen 772 Favoriet 25 Recensies 17
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 3 Spots 2   Topics 0

De nieuwe, grote roman van John Boyne: het vervolg op de bestseller De jongen in de gestreepte pyjama volgt Bruno's zus Gretel, en verkent via haar op meeslepende en ontroerende wijze de nasleep van de oorlog en de effecten van een levenslang schuldgevoel.

Gretel Fernsby woont al tientallen jaren in een luxe appartement in Londen. Ze leidt een ogenschijnlijk comfortabel en kalm leven, ondanks haar donkere verleden. Ze spreekt niet over haar ontsnapping uit Duitsland meer dan zeventig jaar geleden. Ze spreekt ook niet over de naoorlogse jaren in Frankrijk met haar moeder. En bovenal spreekt ze niet over haar vader, commandant van het meest beruchte concentratiekamp van de nazi’s, of over het gruwelijke lot dat haar broertje Bruno onderging.

Dan komt er een jong gezin wonen in het appartement onder haar. Gretel sluit aarzelend vriendschap met de negenjarige Henry, hoewel hij herinneringen bij haar oproept die ze juist probeert te vergeten. Op een nacht is ze getuige van een gewelddadige ruzie tussen Henry’s ouders, een ruzie die Gretels felbevochten afgezonderde bestaan in gevaar brengt.

Gretel krijgt de kans om iets te doen wat ze in haar jeugd verzaakte: zal ze dit keer wel het leven van een jongen kunnen redden, en zo haar gevoelens van schuld, verdriet en spijt kunnen verzachten? Maar om dat te doen moet ze haar ware identiteit onthullen.

Toen de wereld brak is een hartverscheurend, prachtig verhaal over een vrouw die haar verleden onder ogen moet komen om iets recht te zetten wat haar al levenslang achtervolgt.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Populaire fiction algemeen
Vertaald door
Anne Frerichs Ton Heuvelmans
Aantal pagina’s
410
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
Eerste editie
04 oktober 2022
Laatste editie
04 oktober 2022
ISBN
9789029096874 , 9789402319804


Boekinformatie wijzigen


Recensies (17)

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

Onverwerkte jeugdtrauma's komen tot uitbarsting

door: Guy Doms 9 reacties 4 likes ebook

Met De jongen in de gestreepte pyjama, verschenen in 2006, heeft de Ierse schrijver John Boyne (1971) een kanjer van een bestseller geschreven. Intussen is het boek wereldwijd ruim elf miljoen keer (!) over de toonbank gegaan. Het succesverhaal levert ook zevenvijftig vertalingen en een verfilming...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Toen de wereld brak

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken