Tussen twee werelden
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Tussen twee werelden

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 22 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
The New York Times-bestseller
Tussen twee werelden is Suleika Jaouads ongelooflijke verhaal over rouw en dankbaarheid, gebaseerd op haar column in The New York Times die bekroond werd met een Emmy Award.
De zomer waarin Suleika Jaouad afstudeerde kreeg ze de diagnose leukemie, overlevingskans: 35%. Ze was tweeëntwintig. Een groot deel van de vier jaar die volgden bracht ze door in een ziekenhuisbed, vechtend voor haar leven. Ze schreef erover in haar eigen column in The New York Times: Life, Interrupted. Toen ze eindelijk ontslagen werd was ze volgens de dokters ‘genezen’. Maar eigenlijk was dat proces pas net begonnen. Ze had vijftienhonderd dagen lang wanhopig geprobeerd te overleven, en nu dat haar gelukt was, realiseerde ze zich dat ze geen idee had hoe je opnieuw de wereld in gaat na zo’n ervaring.
Veel lezers van haar column hadden Suleika prachtige brieven gestuurd. Ze besluit dat ze als eerste stap in het ‘gewone leven’ graag een paar van die brievenschrijvers wil ontmoeten. Samen met haar smoezelige terriër Oscar begint ze aan een roadtrip van honderd dagen en 24.000 kilometer, dwars door Amerika. Door haar intense ontmoetingen ontdekt ze dat de scheidslijn tussen ziek en gezond fluïde is, dat de meesten van ons op en neer reizen tussen beide werelden. Tussen twee werelden is een uniek en hoopgevend verhaal dat je zal inspireren om elke dag ten volste te leven.
Voor de fans van Elizabeth Gilbert en Wild van Cheryl Strayed. Uitgeroepen tot een van de beste boeken van het jaar door The New York Times Book Review, The Washington Post en The Rumpus. ‘Een inspirerend verhaal met een ziel.’ – Tara Westover, auteur van Educated
‘Een werk van adembenemende creativiteit en hartverscheurende menselijkheid.’ – Elizabeth Gilbert, auteur van Eten, bidden, beminnen
‘Een prachtig, elegant en hartverscheurend boek.’ – Siddhartha Mukherjee, auteur van De keizer aller ziektes
‘Ik was volledig in de ban van dit boek.’ – The New York Times Book Review
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
14 juni 2022
Laatste editie
28 juni 2022
ISBN
9789026336164 , 9789026336171


Boekinformatie wijzigenReacties op: Tussen twee werelden

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken