Advertentie
Utopia Avenue

Utopia Avenue

1
Rank 5704 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 33 Favoriet 1 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

De langverwachte nieuwe roman van David Mitchell

Utopia Avenue was hot en happening in 1967-1968. Het was de eigenzinnigste band ever, al heb je er nog nooit van gehoord. In de psychedelische dampen van Londen spinnen folkzangeres Elf Holloway, gitaarwonder Jasper de Zoet, bluesbassist Dean en drummer Griff goud uit hun onwaarschijnlijke combinatie. Ruige tochten langs achterafzaaltjes, seks, drugs en roem in Soho, nieuwe drank en oude demonen, ups en downs: alles is stof voor de songs op hun enige twee lp’s. Glorietijden in Amsterdam, gevangenis in Rome en onvoorzien gevaar in Amerika: uiteindelijk houdt de band op te bestaan.

David Mitchells nieuwe roman volgt ongecensureerd Utopia Avenue’s reis door hemel en hel: van straatrellen en hersenrevoltes, van onwerkelijke trips en onwerkelijk tuig, van waanzin en liefde, seks en dood; de kunst van het liederen maken en de lessen van het leven; van de familie die we kiezen en die we krijgen, van het duivelse pact voor de roem en de wankele ladder van het succes. Kunnen wij de wereld veranderen, of verandert zij ons in onstuimige tijden? Utopia betekent ‘nergens’, maar is een betere wereld bereikbaar, als we wisten waar het lag?

Genre
Literatuur & Romans
Populaire fiction algemeen
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
Laatste editie
29 september 2020
ISBN
9789402315332 , 9789029092968
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 0 4 0 3 0 2 1 1 0

Artikelen over Utopia Avenue

Boeken in de media #14
24 juli 2020 1 reactie
  Meer artikelen

Andere media

Volkskrant:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic