Vader en dochter
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 5 3 3 2 0 1 0

Vader en dochter

11

Gelezen 11 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 1 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
André Simon Spoor, zoon van de beroemde generaal Spoor, die weer de zoon was van de internationaal vermaarde concertviolist André Spoor, was een legendarische journalist en dertien jaar lang hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Hij was ook de vader van vijf kinderen bij vier ver-schillende vrouwen.
In het leven van zijn dochter Hendrickje speelde hij, veel meer dan haar bloedmooie, maar onevenwichtige moeder, een cruciale rol. Vader en dochter waren elkaars vertrouwelingen, zij vertelden elkaar alles. Zij vormden een uniek soort tweemansrepubliek, waarin ze vaak dezelfde smaak, idealen en opvattingen deelden.
In Vader en dochter schetst Hendrickje Spoor een openhartig, af en toe pijnlijk, maar bovenal ontwapenend menselijk portret van haar vader, haar familie, van een tijd, een generatie, een huwelijk, een gezin, een opvoe¬ding. Het is een fascinerende schets van een uitgesproken liberaal, artistiek, intellectueel, kosmopolitisch milieu, waarin tal van bekende namen uit de Nederlandse culturele elite een rol spelen, een meeslepend verhaal van een leven dat zich afspeelt van Amsterdam, Leiden en Den Haag tot Washington, New York, Venetië, Wenen en Parijs.
Hendrickje Spoor beschrijft deze persoonlijke en toch universele geschiedenis, die getekend wordt door seks, drank, muziek en literatuur, met een schitterende en liefdevolle pen.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Uitgeverij Balans B.V.
Eerste editie
11 februari 2015
Laatste editie
09 april 2015
ISBN
9789460038969 , 9789460037979


Boekinformatie wijzigenReacties op: Vader en dochter

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.