Advertentie
Vaderliefde
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 8 4 17 3 22 2 6 1 1
NRC:

Vaderliefde

54

Gelezen 58 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 79 Favoriet 2 Recensies 7
Literatuur & Romans Artikelen 3 Newsroom 1   Topics 0
De ouders van P.F. Thomése zijn gestorven, de restanten van hun levens staan in een paar dozen op zolder. De schrijver beseft dat zijn vader en moeder een soort vreemden zijn geweest die de hele tijd een toneelstukje voor hem opvoerden. Ooit vertelde zijn vader hem in het schemerdonker voor het slapen gaan eindeloze verhalen. Maar hij repte met geen woord over zijn bloedstollende ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Zijn moeder vertelde zelfs helemaal nooit iets, al verzweeg zij misschien wel de prachtigste verhalen die in Vaderliefde te vinden zijn. De 'nagelaten zoon' ontdekt postuum tal van verborgen geschiedenissen en schitterende verzinsels, met daartussen onvermijdelijk de gruwelijke waarheid. Tezamen vormen de 'gemiste levens' van zijn ouders en voorouders ongetwijfeld een familieroman, maar bovenal leest Vaderliefde als de mythologie van een jeugd. P.F. Thomése is de auteur van een groot en belangrijk literair oeuvre. De bekroonde roman De onderwaterzwemmer en de internationale bestseller Schaduwkind behoren tot zijn succesvolste werken.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
250
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
01 oktober 2019
Laatste editie
01 oktober 2019
ISBN
9789044642735 , 9789044642742 , 9789044647952


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (7)

Keuze van de redactie
Miriam Vaz Dias Hebban Recensent

Een familiegeschiedenis stijlvol onthuld

door: Miriam Vaz Dias

Eigenlijk heeft hij zijn ouders niet goed gekend, zegt P.F. Thomése, al overleden ze toen hij al volwassen was, zijn vader in 1979 en zijn moeder in 2018. Maar je kunt ook heel goed naast elkaar leven zonder enig idee te krijgen van wat de ander beweegt of bewogen heeft. Toen zijn moeder overleden...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Vaderliefde

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken