Vang de haas
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 13 3 10 2 3 1 0

Vang de haas

31

Rank 1194 Gelezen 33 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 107 Favoriet 0 Recensies 5
Literatuur & Romans Artikelen 4 Newsroom 1 Spots 2   Topics 0

Een dynamisch en ontroerend verhaal over vriendschap, volwassen worden en de invloed van de Balkanoorlog in de jaren negentig op een hele generatie.

Twaalf jaar nadat ze elkaar voor het laatst hebben gezien, krijgt Sara een telefoontje van Lejla, haar beste vriendin van vroeger. Sara woont al jarenlang in Dublin terwijl Lejla in hun moederland Bosnië is gebleven. Lejla vraagt haar naar Mostar te komen om samen op zoek te gaan naar Armin, Lejla’s broer die lang geleden vermist is geraakt.

Sara twijfelt of ze wel moet gaan, ze noemt Dublin nu eindelijk haar thuis en ze voelt er weinig voor om terug te keren naar het land dat ze ontvluchtte vanwege de burgeroorlog. Maar diep vanbinnen weet ze dat ze toch dat vliegtuig zal nemen, rechtstreeks terug naar haar verleden.

Vanuit Mostar vertrekken de vriendinnen op een roadtrip richting Wenen. Hun reis legt op prachtige en soms pijnlijke wijze de verschillen bloot tussen de jonge vrouwen die ooit zo’n sterke band hadden maar van wie de identiteit door de oorlog zo anders is gevormd.

+


Genre
Feelgood , Literatuur & Romans
Populaire fiction algemeen
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Pavle Trkulja
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij B.V.
Eerste editie
08 april 2021
Laatste editie
08 april 2021
ISBN
9789402314861 , 9789029093958


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Jeanet
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (5)

Keuze van de redactie
Greet Braem Hebban Recensent

Krachtig verhaal in een mooie en meeslepende taal

door: Greet Braem 3 likes ebook

Lana Bastašić (1986) is geboren in Zagreb, in voormalig Joegoslavië. Na de burgeroorlog emigreerde ze naar Ierland, momenteel woont ze in Barcelona. Ze studeerde Engelse taal en cultuur en behaalde een master in de culturele wetenschappen. Ze publiceerde meerdere bundels met korte verhalen en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Vang de haas

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken