STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Vergeten arena's

0

Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Vergeten arena's
Historiek van Belgiës oudste voetbalstadions
Dit boek behandelt vijfentwintig voetbalstadions waarin niet langer eersteklassevoetbal gespeeld wordt, op één uitzondering na: het Antwerpse Bosuilstadion dat als voetbaltempel een enorme historische waarde heeft en grotendeels de sfeer van de vroegere voetbaljaren heeft bewaard.
We bezoeken onder meer de Klokke in Brugge, het Drie Lindenstadion en het Dudenpark in Brussel, het Rooi in Berchem, Rocourt in Luik, de Warande in Diest en de twee Doornikse stadions. De auteur geeft een boeiend relaas van de bouw van de stadions, de grote momenten die ze hebben meegemaakt en hun uiteindelijke teloorgang.
In vele arena' s staat de originele hoofdtribune, die vaak dateert uit het begin van de jaren '20, nog overeind. Heel wat stadions zijn goed bewaard gebleven, andere zijn zwaar aangetast door de tand des tijds. Het boek is prachtig geïllustreerd met recente kleurenfoto's afgewisseld met foto's uit de oude doos. Helaas zijn enkele van deze mooie voetbaltempels klaar voor afbraak, waarvoor een groot deel van het Belgisch voetbalpatrimonium verloren dreigt te gaan. Dit boek wil de herinnering aan onze rijke nationale voetbalcultuur levendig houden, maar geeft ook een actueel beeld van de vergane glorie.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
120
Uitgeverij
Roularta Books
Eerste editie
01 januari 1996
ISBN
9789054662495


Boekinformatie wijzigenReacties op: Vergeten arena's

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken