Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Verscheurde krant

Herman Vliek - algemeen hoofdredacteur van onafhankelijk dagblad De Spiegel – staat symbool voor machtswellust binnen het hedendaagse medialandschap. In Verscheurde krant veranderen onder zijn dictatoriale leiding vrije geesten in slaafse volgelingen. Vliek is de uitverkorene van een grootaandeelhouder, die het mediabedrijf in stukken wil scheuren voor persoonlijk gewin.

De sleutelroman beschrijft de opkomst en de ondergang van de bazen en vooral ook de vertwijfeling van journalisten die worden betaald om misstanden te openbaren, maar (op stra e van ontslag) verplicht zijn om te zwijgen over de schandalen in het eigen bedrijf. Ze glijden af in een verlammende angstcultuur.

Bert Dijkstra (1957) werkt ruim 37 jaar als verslaggever, columnist en inter viewer voor De Telegraaf. Hij schreef eerder ondermeer het waargebeurde Anneli, verbinder tussen zwart en wit en de bestseller John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging.

‘Dit boek is treurigmakend en fascinerend.’ - FRITS BAREND
Toon details

Schrijf een recensie

Is Verscheurde krant het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.

Reageren op Verscheurde krant

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.