Advertentie

Vietnam

3
Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
Margot en Freek wonen in een huis aan de zee. Ze vangen daar kinderen op waarmee iets mis is. Op een dag is daar Lien. Ze heeft het zwaar met de geschiedenis van haar grootvader. Ze weet weinig van hem behalve dat hij - met zijn gezin - begin jaren tachtig is gevlucht uit Vietnam. Ze heeft een schrift vol aantekeningen. Met Margot, Freek en met buurmeisje Sterre wordt langzaam maar zeker het verleden gereconstrueerd.

Zo komt ze erachter dat haar grootvader in zijn tuin een boot bouwt van materialen di hij op straat en in de buurt van zijn huis kan vinden. Op een dag zijn ze vertrokken uit Vietnam: haar grootvader, haar grootmoeder,zeven kinderen... lopend met die boot naar de kust. Daar aangekomen zien ze in de zee van alles drijven... boomstammen denken ze. Het blijken lichamen te zijn van mensen die het niet hebben gered. Grootvader besluit toch het water op te gaan, met alle ontberingen van dien.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
173
Laatste editie
16 januari 2020
ISBN
9789460050398
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Gerd
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Eye-opener en heartbreaker

door: Ingridje 1 like ebook
Vietnam, de ver van ons bed show, maar desalniettemin zeer actueel toen een tijdje geleden Vietnamees vluchtelingen stierf in een koelwagen op zoek naar een betere toekomst. Vluchtelingenproblematiek… Wil niet iedereen een beetje geluk opzoeken… Het verhaal van Margot en Freek is een...

Heftig

door: Gerd 1 like
Wat een heftig en speciaal verhaal , heel fijn geschreven en met een deel geschiedenis over Vietnam . Lien heeft een schrift waarin haar grootvader beschrijft hoe ze gevlucht zijn destijds uit Vietnam . Freek kan het geschrift ontcijferen want Lien kan het niet lezen en haar familie wil het niet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook