Advertentie
Vita

Vita

61
Gelezen 66 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 42 Favoriet 12 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 5 Top25's 2   Topics 0
We vrijen tot het eind van de ochtend. We zijn samen. Ik ben haar vriend. Zij is mijn vriendin. Ze heeft het zelf gezegd. Hier begint onze relatie. Precies drie jaar voor haar dood. In ditzelfde bed.

Terwijl Hylke Moorman worstelt met zijn zoveelste complexe relatie, wordt hij verliefd op een vreemd klein meisje: Vita. Nadat ze lang om elkaar heen gedraaid hebben, belandt hij met haar in bed. Als een week later ook de eerste kus plaatsvindt, is hun liefde bezegeld.
Hylke is met Vita voor het eerst echt gelukkig. Totdat hij merkt dat Vita depressief is en niet naar het leven, maar naar de dood verlangt. Hylke onderneemt verwoede pogingen om haar tot inkeer te brengen, maar merkt dat dit Vita alleen maar meer kwelt. Om te voorkomen dat Vita ongelukkig blijft, besluit hij een eind aan haar leven te maken.
Vita is een controversieel verhaal over de liefde en de dood, en over een relatie waarin deze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Matthijs Kleyn (1979) is televisiemaker. Vita is zijn debuutroman.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Literaire fictie algemeen
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
30 maart 2012
ISBN
9789044617801 , 9789044620658 , 9789044618501 , 9789029091565 , ...
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

'Ik begrijp het wel, maar snap het niet".

door: Leesbril 1 like
Autobiografisch boek over de suïcide van zijn vriendin met een psychiatrische stoornis. De oppervlakkige Matthijs maakt voortdurend verkeerde keuzes met vriendinnen. Gaat een relatie aan met Vita die als redacteur bij de televisie werkt. Vita heeft een ernstige persoonlijkheidsstoornis i.c.m...

Mijn lievelingsboek

door: CliffdeRouw 1 like
Ik heb het boek twee keer gelezen. De tweede keer is ook mooi, maar het zal nooit zo meeslepend als de eerste keer zijn. Echt een pareltje.

Recensie Vita

door: Sonja Star-de Vries 1 like
"Vita" is geen literair hoogstandje maar dat hoeft voor mij ook niet. Dat Matthijs in zijn leven met een depressieve vrouw een relatie heeft gehad,(gelukkig zijn ze nu ook weer samen) is voor mij duidelijk door "Vita" gelezen te hebben. Iemand zonder deze vervelende ervaring kan zo'n boek niet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook