Vogelvlucht
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Vogelvlucht

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

'Een meeslepende verkenningstocht door de wereld van vogels en de mensen die hen bestuderen.' The New York Times
In Vogelvlucht neemt de met de Pullitzer Prize bekroonde auteur Scott Weidensaul je mee op een reis over de wereld - van de stoffige heuvels in Cyprus, de bergen in het noordoosten van India tot de bijzondere vogeltrekreservaten in de Gele Zee. Ondertussen deelt hij revolutionaire inzichten die onze kennis van vogeltrek voorgoed hebben veranderd. Zo blijken de afstanden die miljarden vogels afleggen veel langer te zijn dan tot nu toe werd aangenomen. Sommige strandlopers zijn zelfs in staat om in één keer van Canada naar Venezuela te vliegen (het equivalent van 126 marathons!). Vogels navigeren bovendien efficiënter dan gedacht, met behulp van magnetische velden van de aarde, door een bijzondere vorm van kwantumverstrengeling. Daarnaast schrijft Weidensaul over de mensen die zich inspannen voor behoud en herstel van vogelmigratiepatronen, terwijl ze geconfronteerd worden met de gevolgen van klimaatverandering en andere uiterst actuele milieuvraagstukken.
Op basis van jarenlang veldwerk en in prachtig proza deelt Scott Weidensaul de meest fascinerende inzichten over het natuurwonder dat zich boven onze hoofden afspeelt.
'Scott Weidensaul is een meesterverteller.' The Guardian
New York Times Bestseller
Amazon Best Book of the Year So Far

+


Vertaald door
Rob de Ridder
Aantal pagina’s
448
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Eerste editie
17 mei 2022
Laatste editie
17 mei 2022
ISBN
9789046829332 , 9789046829349


Boekinformatie wijzigenReacties op: Vogelvlucht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken