Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De waaier van het fortuin

De waaier van het fortuin is het eerste moderne overzichtswerk van de geschiedenis van de Nederlanders in Azië en de Indonesische archipel. Het beschrijft de gebeurtenissen tussen 1595, het jaar dat de eerste Nederlanders op de kusten van het eilandenrijk landden, en 1949, toen Nederland de soevereiniteit aan Indonesië overdroeg.

Het boek heeft drie rode draden: de handel, de politiek en het dagelijks leven. In dit werk, dat geschreven is voor een breed publiek, hebben de nieuwste inzichten van de koloniale geschiedschrijving een plaats gekregen.

De waaier van het fortuin gaat in op belangrijke vragen, als: wat is er over van de Nederlandse aanwezigheid in Indonesië en, omgekeerd, wat is de erfenis van deze vroegere kolonie in Nederland?

Toon details

Schrijf een recensie

Is De waaier van het fortuin het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op De waaier van het fortuin

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.