We waren gewaarschuwd
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 6 3 1 2 0 1 0

We waren gewaarschuwd

8

Gelezen 10 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 18 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

1972: De grenzen aan de groei verschijnt. Zeker in Nederland slaat het eerste rapport van de Club van Rome in als een bom. Om de aarde leefbaar te houden moeten we de economische groei beheersen, verkondigen prominente politici.

1992: We zijn de grenzen al gepasseerd, concluderen de wetenschappers twintig jaar later. Toch heerst er wereldwijd optimisme: innovatie en marktwerking zullen onze milieuproblemen wel verhelpen.

2002: De twijfel slaat toe. Is het wel zo slecht gesteld met de planeet? Van de onheilstijdingen van de Club van Rome is niets terechtgekomen, toch? Ondertussen maken klimaatwetenschappers zich steeds grotere zorgen.

2022: De klimaatcrisis is in volle gang. Het geloof in ‘groene groei’ begint te wankelen. Maakt het grensdenken een comeback? En kunnen we daarmee het tij nog keren?

De mensheid put de planeet uit en roept zo onvoorstelbaar onheil over zich af. Het klinkt als de samenvatting van het laatste klimaatrapport, maar tot deze conclusie kwam een team wetenschappers vijftig jaar geleden al.

In We waren gewaarschuwd onderzoekt journalist Jaap Tielbeke wat we (niet) hebben gedaan met deze profetische oerwaarschuwing. En wat we nog kunnen doen om het onheil af te wenden.

 

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire essays
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
184
Uitgeverij
Das Mag Uitgeverij B.V.
Eerste editie
14 februari 2022
Laatste editie
14 februari 2022
ISBN
9789493248212 , 9789493248342


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: We waren gewaarschuwd

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken