Advertentie

Welkom bij de club

72

Gelezen 78 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 43 Favoriet 1 Recensies 12
Literatuur & Romans Artikelen 1 Newsroom 2 Lijsten 1 Spots 7   Topics 0

Thomas werd geboren met een andere naam in een ander lichaam. Wanneer hij besluit te worden zoals hij zich voelt, lopen de reacties sterk uiteen. Mevrouw Krabbenborg, zijn manager, steekt haar mening niet onder stoelen of banken en schept er plezier in steeds weer te benadrukken hoe ingewikkeld het is. Dennis van de IT verwelkomt hem met open armen in team XY. En zijn moeder geeft trots voor de tweede keer in zijn leven zijn naam op bij de gemeente. Wanneer zijn transitie achter de rug is, besluit Thomas dat hij klaar is met de vooringenomen reacties, en gooit het roer om. Hij begint een nieuwe baan op een plek waar niemand weet van zijn verleden, maar zelfs dan gaat het niet allemaal vanzelf. Want het hokjesdenken zit er diep in, bij de meeste mensen. In 'The Office'-achtige scènes schetst Van der Meer met de nodige hilariteit een eerlijk beeld van hoe het is om in transitie te gaan en hoe de omgeving daarop reageert, en legt daarbij de vinger op de zere plek: uiteindelijk willen we allemaal toch graag gewoon normaal zijn, en bepaalt dat voor een deel ons gedrag naar anderen toe.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Uitgeverij Pluim
Eerste editie
01 oktober 2019
Laatste editie
17 oktober 2019
ISBN
9789492928733 , 9789492928740
Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Esther Jansen
Rapporteer deze bijdrage

Advertentie

Recensies (12)

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

Nuchter, luchtig en vol emoties

door: Guy Doms 2 reacties

Het zal je maar gebeuren: je bent een jong meisje, je voelt je echter een jongen. De protagonist uit Welkom bij de club, de korte debuutroman van Thomas van der Meer (1986), moet deze bijzonder zware last met zich meedragen.

Stap voor stap - en op een openhartige manier - vertelt hij over een...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Welkom bij de club

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.