Advertentie
Wie ik aan het zijn was
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 4 3 15 2 6 1 0
Volkskrant:

Wie ik aan het zijn was

28

Gelezen 26 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 16 Favoriet 1 Recensies 12
Literatuur & Romans Artikelen 4 Spots 1   Topics 0

'Iedereen had talent, iedereen had een soortgelijk school-en-jeugdtheater-CV en iedereen was de leukste thuis; ik was er een uit velen. Maar ík, zei hij, ik zou het niet nodig hebben om naakt over het toneel te fladderen, ik was verfijnd, ik was bijzonder.'

Wanneer de 18-jarige Alma Fischer wordt toegelaten tot de Toneelacademie stort ze zich vol overgave in de subcultuur van samengebalde ambities en frustraties. Al gauw wordt ze opgemerkt door haar docent; een zonderlinge, charmante vijftiger, van wie Alma volledig in de ban raakt. De schijnbaar veilige en gedisciplineerde biotoop van de academie wordt hoe langer hoe troebeler en de rollen beginnen te schuiven; totdat het spel volledig escaleert.

In Wie ik aan het zijn was kiest Van Veen voor klassieke thema's - zoals de haat/liefde voor de stad en het platteland, en de delicate relatie tussen leraar en leerling. Uniek is echter haar bijzondere en hedendaagse uitwerking ervan, die deze coming-of-age-roman tot een eigenzinnig en confronterend debuut maakt.

Anne van Veen (1983) studeerde in 2006 als actrice/kleinkunstenaar af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. In 2007 trad ze voor het eerst op met haar liedjesprogramma Anne. Kort daarop verscheen haar eerste album Bij Mij, waarvan de titelsong is uitgeroepen tot 'nieuwe klassieker'. In 2013 bracht zij onder haar eigen label Ansjobiz haar tweede album uit: Tegengif. Anne speelt in Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Uitgeverij Brandt
Eerste editie
06 oktober 2015
Laatste editie
06 oktober 2015
ISBN
9789492037107


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (12)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Wie ik aan het zijn was

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.