Advertentie

Winnifred onttrekt zich aan het oog

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Een vrouw komt een keldertrap op met in iedere hand een ijzeren emmer vol aarde. Bovengekomen merkt ze dat haar man, die in de woonkamer bezig is de verwarmingsradiatoren te verven, de deur heeft afgesloten. Ze roept zijn naam, benauwder dan ze bedoeld had, en drukt met haar voorhoofd tegen de binnenkant van de deur. Ze heeft geen zin om nog eens te roepen want ze is er zeker van dat ze gehoord is. Haar man, stelt ze zich voor, verft eerst nog even een randje af, legt de kwast zorgvuldig op de verfbus en sloft dan in haar richting. ‘Ik wist niet dat je beneden was’, zal hij zeggen als hij de deur opent. Hij heeft een grief die verband houdt met wat zij daar onder de grond aan het doen is.
Winnifred de Wolf werkt in het weekend aan de verbouwing van haar huis en in de week aan de reorganisatie van een grote stichting. Het bestaan van het stichtingsbedrijf hangt aan een zijden draad en een enkele verkeerde manoeuvre kan het einde betekenen. Maar Winnie de Wolf maakt, voor zover de lezer kan zien, geen enkele fout en is na drie maanden, als zij op een parkeerterrein bij Den Haag uit ons gezichtsveld verdwijnt, bezig de stichting te redden.
Aan haar bekwaamheid bestaat dus geen twijfel, ook niet bij haarzelf. Maar er zijn intussen wel andere vragen opgeroepen, zowel door de geredden als door haar man en dochter. Langzaam zien wij de omtrekken duidelijker worden van wat Winnifred kwalijk wordt genomen, en tegelijk neemt haar neiging toe die in de titel al wordt genoemd. Geleidelijk onttrekt zij zich effectiever en vollediger aan het oog.
+


Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
115
Eerste editie
01 januari 1981
ISBN
9789021477985


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Winnifred onttrekt zich aan het oog

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken