Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Winterhanden - midprice
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 7 3 8 2 0 1 1

Winterhanden

18

Gelezen 20 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 13 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0
Winterhanden - het debuut van Stephan Enter - bevat zes lange verhalen. In elk daarvan wordt, met fijnzinnige humor, een jongen of een man getoond die niet bij machte is om in relatie met anderen het heft in handen te nemen: de jongen die zijn spreekbeurt over zijn postzegelverzameling ziet ontsporen, de student die niet weet hoe hij het uit moet maken met zijn vriendin, de kleinzoon die een moeizame vriendschap met zijn opa ontwikkelt, de scholier die door zijn klasgenoten 'macho' wordt genoemd, de man die zich afvraagt of hij naar de begrafenis moet van zijn vader, die hij al twintig jaar niet meer heeft gezien.
Stephan Enters talent is dat van een fijnschilder. Met uitzonderlijk oog voor details dringt hij door in situaties, waarbij hij ogenschijnlijk afstandelijk registreert maar intussen de lezer bij zijn personages naar binnen laat kijken.Winterhanden werd genomineerd voor de Libris Prijs 2000 en de Gerard Walschap-prijs 2000.
+


Genre
Literatuur & Romans
Verhalenbundels
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
185
Uitgeverij
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Eerste editie
15 november 1999
Laatste editie
26 oktober 2012
ISBN
9789028209251 , 9789028241923


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrageReacties op: Winterhanden

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken