Advertentie
Spel - midprice

Spel

18
Gelezen 23 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 19 Favoriet 1 Recensies 4
Literatuur & Romans Top25's 1   Topics 0

In deze opmerkelijke roman, waarin we Norbert Vijgh zien opgroeien van jongetje van ongeveer negen tot een bijna volwassene van twintig, staat in ieder hoofdstuk een spel centraal. Achtervolgingen met vriendjes in het bos; stokjes opdrijven in de beek; schaken leren van een leraar die meer onderwijst dan schaken alleen; rotzooi trappen op de bouw en daardoor in reëel gevaar belanden; scrabbelen en je overtroefd weten - via het spel ontstaat gaandeweg de biografie van Norbert. Een jongen die met overgave de schoonheid van een jeugd ervaart alsof hij al weet dat het leven dan feller, waarachtiger is dan het later ooit zal zijn.

Stephan Enter, bij zijn twee eerdere boeken geroemd om zijn stijl en diepgang, heeft zijn roman zo vormgegeven dat ieder hoofdstuk een eigen sfeer ademt waarbij toon en zelfs stijl steeds licht veranderen - van avontuurlijk tot archaïsch, van dromerig en nostalgisch tot rauw en scherp realistisch. Het maakt Spel tot een poëtisch, betoverend boek. Het werd dan ook unaniem lovend ontvangen.

Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Laatste editie
31 oktober 2012
ISBN
9789028240728 , 9789028240919 , 9789028242197
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Lezersrecensies (3)

volwassen worden

door: gretige lezer 1 like
Op een gevarieerde manier krijgt de lezer het volwassen worden van Norbert Vijgh te lezen. Soms via de herinneringen van de volwassen Norbert en soms via de belevenissen van de jongere Norbert. De taal wisselt regelmatig naar gelang wie er aan het woord is. De schrijver heeft het geheel op een...

Recensie Spel

door: Safi 1 like
Ja, een heel leuk boek!

Recensie Spel

door: Zazou 1 like
Stephan Enter weet heel knap elk verhaal over Norbert op een andere manier te schrijven. De ene keer is Norbert de verteller, de andere keer 3e persoon enkelvoud en ook de sfeer is in elk hoofdstuk anders. Ik vind het boek naarmate je vordert steeds sterker worden. Persoonlijk houd ik niet zo van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook