Advertentie

Witte merels, zwarte merels

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Een van de meest intrigerende fenomenen in het vogelrijk zijn kleurafwijkingen, waaronder albinisme. Maar wat zie je nu eigenlijk als je een witte merel ziet, of een donkere fazant? De auteurs vertellen op toegankelijke wijze alles over kleurafwijkingen bij vogels. Over hoe de meest gangbare en herkenbare kleurafwijkingen, zoals albinisme (geheel wit) en melanisme (geheel donker), tot stand komen. Maar ook over hoe men over deze kleurafwijkingen dacht en hoe daar verandering in is gekomen. Witte merels, zwarte merels bevat een keur aan verbazingwekkende foto’s van vogels in al hun verschillende kleurvormen. Voor iedere nieuwsgierige natuur- en vogelliefhebber.

Harvey van Diek werkt voor SOVON als communicatiemedewerker en fotoredacteur. Zijn hele leven is hij al gefascineerd door vogels.
Hein van Grouw is conservator bij het Engelse Natural History Museum waar hij verantwoordelijk is voor de vogelcollectie.
Uitgeverij
Noordboek
Laatste editie
13 november 2020
ISBN
9789056156701
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic