Advertentie

Wolf

1
Rank 4803 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Plotseling gebeurde wat schapenboeren vreesden en natuurliefhebbers hoopten. De terugkeer van de wolf in Nederland en België is nu een feit, maar leidt tot commotie en botsende opvattingen bij natuurliefhebbers, boeren, wetenschappers en recreanten. In Wolf, de terugkeer van een jager onderzoekt Roelke Posthumus het gedrag en leven van wolven. Hun doorzettingsvermogen bij het jagen op prooi, de tientallen kilometers die ze kunnen afleggen per dag, het contact met familieleden, het ontwijken van vijanden. De feiten uit Wolf geven context aan de onwennigheid waarmee we tegenover een fors roofdier staan. Roelke Posthumus is bioloog en auteur. Zij woonde in de "wolvenzone' in Noorwegen tijdens de terugkeer van de wolf in Scandinavië. Daar raakte ze gefascineerd door het leven van dit unieke roofdier en de emoties die hij oproept.

Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Friese Pers Boekerij/Uitgeverij Noordboek
Laatste editie
01 november 2019
ISBN
9789056155469
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Wat vinden we van de wolf?

door: bramborkent 1 like
Afgelopen week werd bekend dat een ruime meerderheid (57%) van de Nederlanders positief gestemd is over de terugkeer van de wolf. Misschien dat het boek "Wolf. De terugkeer van een jager" daar nog verder aan kan bijdragen: het boek vormt een warme en genuanceerde kennismaking met de wolf. "Het is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook